نمایندگی دلتا در ایران

معرفی محصولات دلتا در ایران به همراه معرفی نمایندگی های رسمی

نمایندگی دلتا در ایران

معرفی محصولات دلتا در ایران به همراه معرفی نمایندگی های رسمی

دلتا برای دهمین سال در ردیف DJSI World برای تجهیزات الکترونیکی ، ابزار و قطعات برای پنجمین بار در سه سال متوالی انتخاب شد

۳ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

انگلستان را باید در لیست کشورهایی قرار داد که در حوزه تولید انرژی به ویژه انرژی برق با محدودیت و چالش های فراوانی رو به رو است و همین موضوع سبب شده تا قیمت برق در این کشور نسبت به بسیاری از کشورها گرانتر باشد.
کد خبر:۱۱۱۳۵۹۳تاریخ انتشار:۲۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۵13 April 2022
چالش‌های جدی صنعت برق در کشور انگلستان

انگلستان را باید در لیست کشورهایی قرار داد که در حوزه تولید انرژی به ویژه انرژی برق با محدودیت و چالش های فراوانی رو به رو است و همین موضوع سبب شده تا قیمت برق در این کشور نسبت به بسیاری از کشورها گرانتر باشد.

به گزارش «تابناک»؛ رضا رحیمی- بر اساس تازه ترین آمار قیمت برق در کشور انگلستان 27  سنت برای مصرف خانگی و 23 سنت برای مشاغل است که نسبت به دو سال قبل تقریباً افزایش صد در صدی داشته است و بیانگر ایجاد بحران در حوزه انرژی برق در این کشور است؛ کشوری که بررسی ها نشان می دهد جزء 6 کشوری است که گران ترین قیمت برق را دارند.

از جمله دلایل اصلی بحران برق در انگلستان که سبب افزایش قیمت این انرژی در این کشور می شود باید به وابستگی شدید انرژی برق به گاز طبیعی وارداتی و نیز برخی محدودیت های طبیعی دیگر مثل سرعت پایین باد در اکثر ایام سال اشاره کرد.

با اینکه انگلیسی ها با درک ضرورت تغییر منابع تولید انرژی در دهه های گذشته به سمت انرژی های تجدیدپذیری چون انرژی خورشیدی و نیز انرژی هسته ای حرکت کرده اند، اما هنوز هم چیزی حدود 40 درصد از تولید برق این کشور از طریق گاز طبیعی به دست می آید که چالش های برقی را در انگلستان تشدید می کند.

مشکل افزایش قیمت گاز طبیعی وارداتی به قدری صنعت برق را در انگلستان به چالش کشیده که متولیان برق این کشور ناگزیر شده اند علی رغم آگاهی نسبت به آلایندگی بالای ذغال سنگ، یکی از کارخانه های قدیمی زغال سنگ خود را برای تولید برق راه اندازی کنند.

این در حالی است که پیشتر مدیران برقی در انگلیس وعده داده بودند تا اکتبر سال 2024 تمامی نیروگاه های دارای سوخت زغال سنگ را تعطیل کنند؛ محصولی که تا پیش از این سهم 2 درصدی در تولید برق انگلیس داشت ولی پیش بینی می شود این رقم در سال های آینده افزایش یابد.

انگلیس از اواسط ماه اوت یعنی زمانی که سه روز برق بدون زغال سنگ تولید کرده بود، دوباره وابسته به تولید هر روزه برق از زغال سنگ شده است.

از آنجا که بخش قابل توجهی از گاز مورد نیاز برای تولید برق در انگلستان به میزان واردات گاز طبیعی از روسیه و به صورت مشخص شرکت گازپروم وابسته است و تحت تأثیر جنگ اوکراین اختلافات جدی میان روسیه و کشورهای اروپایی ایجاد شده است، چالش ها در حوزه برق انگلستان نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.

چالشی هایی که تأثیر مستقیمی بر افزایش قیمت انرژی و به صورت مشخص انرژی برق در این کشور داشته و بر اساس نظر کارشناسان یکی از مهم ترین عوامل ایجاد تورم و افزایش قیمت ها در این کشور است.

چندی پیش در همین رابطه روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت: سیستم انرژی در بریتانیا متأثر از دلایل مختلف بحرانی شد و این بحران مشترکین خانگی و صنعتی و نیز کشاورزان را در این کشور با مشکل رو به رو کرده است.

در این مطلب ضمن اشاره به فرا رسیدن دوران پساکرونا و احیای بسیاری از صنایع در کشور چین و نیز اعمال تحریم های شدید علیه شرکت های صادرکننده گاز در روسیه، آمده است که به واسطه قراردادهای جدید گازی میان چین و روسیه و محدود شدن صادرات گاز از روسیه به اروپا طبیعتاً بحران انرژی در انگلستان افزایش خواهد یافت.

این روزنامه پیش بینی کرده است که در دوران پساکرونا میزان واردات گاز به چین چیزی حدود 8.4 درصد افزایش خواهد یافت و این یعنی منابع گازی کمتری از کشورهایی چون قطر و روسیه به اروپا صادر خواهد شد.

در ادامه این مطلب آمده است که علی رغم وابستگی شدید انگلستان به انرژی گاز به ویژه در حوزه برق، در کل اروپا ظرفیت تولید گاز به شدت پایین است و همین موضوع سبب شده تا همیشه کشوری مثل انگلستان در معرض بحران برق قرار داشته باشد.

همچنین گاردین پیش بینی کرده است که سیستم های شکننده تولید برق در انگلستان در آینده نه تنها بهتر نخواهد شد، بلکه با مشکلات بیشتری رو به رو می شود چرا که اکثر نیروگاه های هسته ای این کشور که تا 20 درصد تولید را در اختیار دارند نیز تا سال تا 2030 تعطیل خواهند شد.

همچنین تارنمای «ember-climate.org» با اشاره به اینکه در کشور انگلستان هزینه تولید برق از طریق سوخت های فسیلی و انرژی گاز سه برابر انرژی بادی و دو برابر انرژی خورشیدی است، به مسئولان این کشور توصیه کرده تا ضمن تلاش برای توسعه تولید برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر مثل باد و خورشید همچنین وابستگی به انرژی انگلستان به گاز طبیعی را کاهش دهند.

  • مسعود رجب پور
  • ۰
  • ۰

وزیر نیرو با تشریح برنامه‌های این وزارتخانه برای اعمال مدیریت مصرف برق در بخش‌های مختلف، گذر از محدودیت‌های تأمین برق زمستان را نمونه موفق اجرای این برنامه‌ها دانست و گفت: با تأمین برق صنایع فولاد کشور در دی و بهمن ماه ۱۴۰۰ رکورد بالاترین رشد تولید دنیا در صنعت فولاد کسب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به نقل از وزارت نیرو (پاون)، "علی‌اکبر محرابیان" در نشست تخصصی مدیران صنعت برق کشور به تشریح اقدامات و برنامه‌های صنعت برق بخصوص در تابستان آتی پرداخت و اظهار داشت: طی سال‌های اخیر به دلیل برخی نارسایی و بی‌توجهی‌ها شاهد ناترازی‌هایی در بخش تولید و مصرف برق بوده‌ایم که اثرات آن همچنان ادامه دارد و خوشحالیم با برنامه‌ای که تدوین و اجرایی شد، مدیریت مصرف و کاهش ناترازی‌ها در دستور کار قرارگرفته است.
وی با بیان اینکه امروز تلاش می‌کنیم برنامه‌های روی میز صنعت برق را مو به مو اجرایی کنیم، افزود: یکی از برنامه‌ها، افزایش ۳۵ هزار مگاوات تولید برق و توسعه شبکه‌های توزیع، انتقال پست و دیگر تجهیزات و تأسیسات برق است، به‌گونه‌ای که بتوانیم برق را به خوبی تأمین و توزیع کرده و در اختیار مردم قرار دهیم.
وزیر نیرو همچنین تکمیل پروژه‌های اولویت‌دار را به‌عنوان ضرورتی انکارناپذیر مورد اشاره قرار داد و افزود: لازم است انرژی، منابع و امکانات خود را صرف تکمیل این پروژه‌ها در ظرف زمانی معین کنیم.
محرابیان یادآور شد: فعالیت‌های صورت گرفته تا مهلت باقی‌مانده به فصل تابستان، نشان‌دهنده درستی هدف‌گذاری‌ها به‌رغم تردیدهایی است که وجود داشت.
وی اظهار کرد: مدیران ما در دوره‌های گذشته عموماً بر اجرای طرح‌های توسعه متمرکز بوده‌اند، به‌گونه‌ای که ظرفیت تولید برق کشور از ۵۰۰۰ مگاوات در اوایل انقلاب به ۸۶ هزار مگاوات افزایش یافته است، این در حالی که در سال‌های اخیر از توسعه غافل مانده و به مدیریت مصرف و بخش تقاضا پرداخته شده است.
وزیر نیرو تصریح کرد: مهم‌ترین برنامه ما در صنعت برق توجه هم‌زمان به طرح‌های توسعه و توجه به مدیریت و رعایت الگوی مصرف است.


اعمال محدودیت برق صنایع هم‌زمان با ایام تعمیرات اساسی

وزیر نیرو  با تشکر از دست‌اندرکاران صنعت برق کشور برای تأمین برق زمستان بدون ایجاد خاموشی در بخش خانگی اظهار داشت: مدیریت اعمال شده در بخش صنعت نیز تأثیرگذار بوده است به گونه‌ای که پرمصرف‌ترین بخش صنعت کشور یعنی صنایع فولاد در دو ماه دی و بهمن بالاترین رشد تولید فولاد در دنیا را به ثبت رسانده‌اند و تأمین برق آن‌ها به‌گونه‌ای بوده است که صنعت فولاد توانسته است مقام اول رشد صنعت را به دست آورد.
محرابیان با طرح این پرسش که تصور می‌کنید علت نارضایتی صنایع از خاموشی‌های این بخش در سال‌های اخیر چه بوده است؟ گفت: علی‌رغم برنامه‌های اعلام‌شده، خاموشی‌های هر روز و ساعت‌های متوالی سبب می‌شود تولید بنگاه صنعتی طبق برنامه پیش نرفته، در نتیجه منابع مورد نیاز آن تأمین نشود و قراردادهای آن آسیب دیده و منقضی شوند.
وی با بیان اینکه در این شرایط تولیدکننده به عنوان یک تأمین‌کننده نامطمئن معرفی می‌شود، افزود: این در حالی است که تمامی هزینه‌های بخش تولید اعم از دستمزد کارگر، ایاب و ذهاب و غیره تغییری نکرده‌اند و واحد صنعتی موظف به پرداخت آن‌ها است.
وزیر نیرو ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده محدودیت برق صنایع هم‌زمان با تعمیرات اساسی صنایع انجام خواهد شد و با اعمال خاموشی برق صنایع در دوره تعمیرات اساسی، این مشکل حل خواهد شد.
 
برنامه‌ریزی برای فعالیت چاه‌های کشاورزی
وزیر نیرو همچنین با اشاره به این که چاه‌های آب کشاورزی موجوداتی زنده‌اند و نمی‌توان به‌طور شبانه‌روزی از آن‌ها برداشت کرد، افزود: اگر کشاورز برنامه محدودیت برق خود و ساعات خاموشی را بداند، مشکلی پیش نخواهد آمد، کما اینکه کشاورزان حرفه‌ای می‌دانند آبیاری خود را باید در زمان عدم تابش نور خورشید انجام دهند.
وی در این راستا بر ضرورت فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مدیریت مصرف برق کشاورزی تأکید کرد.
 
برنامه منطقی اما دقیق برای بخش اداری/ از وزارت نیرو شروع می‌کنیم
وزیر نیرو در این نشست گفت: بیشترین محدودیت مصرف باید در بخش اداری اعمال شود و ابتدا از ساختمان وزارت نیرو، توانیر و سایر شرکت‌های زیرمجموعه خود شروع خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: ما نمی‌توانیم انتظاری را از مردم داشته باشیم که خود به آن عمل نمی‌کنیم، اگر محدودیتی را اعمال می‌کنیم باید اول برای دولت و بعد برای مردم باشد و دستگاه‌هایی که محدودیت‌ها را اجرایی نکنند باید پاسخگوی افکار عمومی باشند.
محرابیان با اشاره به اینکه برنامه‌های مدیریت مصرف بخش اداری در سال‌های گذشته اعلام اما خیلی کم اجرایی می‌شد، افزود: برنامه امسال باید یک برنامه منطقی بوده، اما به‌طور دقیق اجرایی شود.
 
برخورد اقناعی برای مدیریت مصرف در بخش خانگی
محرابیان در ادامه اظهار داشت: اما در بخش خانگی برخورد ما اقناعی است و موضوع رعایت الگوی مصرف باید در تمامی سطوح جامعه مورد توجه و مبنا قرار گیرد.
وی در این رابطه از صنعت برق خواست در مهلت باقی‌مانده تا فصل گرما در تعامل با وزارت آموزش‌وپرورش الگوی مصرف برق به زبان ساده و به‌درستی از سوی کارشناسان برای دانش آموزان تشریح و توضیح داده شود، چراکه این فرهنگ می‌تواند از طریق فرهنگ‌سازی برای دانش آموزان به سطوح خانواده انتقال یابد.
وزیر نیرو در همین راستا اطلاع‌رسانی‌های هدفمند برای گروه‌های هدف مانند زنان، مخاطبان مساجد، دانشگاه‌ها و سایر گروه‌های اجتماعی را مورد تأکید قرار داد و افزود: در شهرها و مناطقی که نیاز به اسپلیت و داکت اسپلیت دارند، نحوه صحیح مصرف باید برای آن‌ها تشریح شود.

افراد صرفه‌جو با نرخ خرید تضمینی برق تشویق می‌شوند
محرابیان اظهار داشت: تمام کسانی که اقدام به‌ صرفه‌جویی کنند، کاملاً مؤثر و با نرخ خرید تضمینی برق تشویق خواهند شد، این موضوع بخشنامه شده و مجوزهای لازم برای آن نیز اخذ شده است.
وی ادامه داد: باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی و اعمال سیاست‌های تشویقی و تنبیهی یک صرفه‌جویی قابل‌توجه را در بخش خانگی احصا کنیم.
وزیر نیرو در این نشست همچنین با اشاره به شعار سال یعنی تولید دانش‌بنیان، اشتغال آفرین اظهار داشت: در حوزه فناوری‌های نو، اقدامات خوبی در سطح وزارت نیرو صورت گرفته است که می‌تواند نقش مؤثری در اشتغال آفرینی داشته باشد.

  • مسعود رجب پور
  • ۰
  • ۰

نقد و بررسی اجمالی

PLC S71200 SIEMENS یک نمونه مدل PLC برند زیمنس ساخت کشور آلمان است. کمپانی زیمنس برای رقابت با سایر برند های صنعتی مدل 6ES7212-1AF40-0XB0 خانواده 1212FC را وارد بازار نمود. این محصول با ایمنی بالا از سری 1200 بوده و از لحاظ قیمت و کارایی از مناسبترین پی ال سی های موجود در بازار است و به دلیل داشتن ایمنی بالا و حفاظت و توقف در هنگام وقوع خطا بر روی خود و جلوگیری از خسارت از محصولات پرکاربرد و پر استفاده در بخش اتوماسیون صنعتی کشور ایران قرار گرفته است. 
PLC مخفف (PROGRAMMABLE LOGIC CONTROLER) به معنای کنترلرهای برنامه پذیری هستند که با هدف جایگزینی رله های مکانیکی از آنها استفاده می شود

 

نقد و بررسی تخصصی

مدل 1212FC DC/DC/DC با شماره اوردر 6ES7212-1AF40-0XB0، دارای تغذیه 24VDC بوده و در داخل خود ولتاژ 24VDC جهت تغذیه ورودی های PLC مانند (شستی و سنسور و...) تولید می کند، خروجی این مدل از نوع ترانزیستوری با جریان 0.5A و دارای 8 ورودی دیجیتال (3 ورودی سرعت بالا 100KHZ برای اتصال انکودر) و 6 خروجی دیجیتال از نوع ترانزیستوری و 2 ورودی آنالوگ از نوع ولتاژی 0~10V بوده و خروجی آنالوگ ندارد.
به این مدل می توان از سمت راست دو SM(SIGNAL MODULE) که شامل (ورودی و خروجی آنالوگ و دیجیتال، ماژول دما، ماژول لودسل و ...) هستند و یا ماژول های شبکه CM(COMMUNICATION MODULE) را متصل کرد و همچنین یک SB بورد بر روی CPU (با 2 ورودی سرعت بالای 30KHZ در حالت تکفاز A) و سه ماژول CB(COMMUNICATION MODULE) از سمت چپ به CPU متصل کرد. ظرفیت حافظه ی برنامه نویسی در این مدل 100KBYTE است.

 

کلیه PLCهای زیمنس مدل S7-1200 یک پورت ETHERNET(LAN) جهت آپلود و دانلود دارند و می توان توسط این پورت با HMI و PLCهایی که دارای پورت ETHERNET هستند ارتباط برقرار کرد. LED هایی موجود بر روی CPU جهت نمایش وضعیت خاموش و روشن بودن تغذیه، نمایش بروز خطا و نمایش وضعیت ورودی و خروجی است. 
با توجه به اهمیت و حساسیت و نیاز روز افزون استفاده از این سیستم ها در صنعت بخصوص صنعت هایی نظیر پالایشگاه، پتروشیمی و... از سیستم های کنترلی FAILSAFE استفاده می شود زیرا این سیستم ها دارای ایمنی بالایی بوده و در فرآیندهایی به هنگام وقوع خطا یا توقف عملکرد سیستم کنترل فرآیند را به یک حالت ایمن از پیش تعریف شده برده تا خسارتی متوجه افراد محیط و دستگاه ها و فرآیند نگردد.

  • مسعود رجب پور